Instagram’da Ekran Görüntüsü Alındığında Bildirim Gider Mi?

Sosyal medyanın en kalabalık mecralarından bir tanesi olan instagram, görsele dayalı bir uygulama ve sizler de bu uygulama sayesinde gezdiğiniz yerleri, yediklerinizi ve hatta gündelik hayatlarınızı an be an paylaşabiliyorsunuz. Etkileşimin çok daha hızlı olduğu platformlardan bir tanesi ve etiketleri kullanarak kısa süre içerisinde binlerce insana ulaşmanız da mümkündür.

Dilerseniz ana konumuza dönüş yapalım ve instagram ekran görüntüsü alma işlemi ile birlikte karşı tarafa bildirim gönderilip gönderilmediğini konuşalım… Gönül rahatlığı ile ekran görüntüsü alabilirsiniz ve kişinin profilinde yer alan herhangi bir fotoğraf ya da vidyoyu ekran görüntüsü sile hafızalarınıza kaydettiğinizde karşı taraf herhangi bir şekilde bildirim almayacaktır. Bu konuda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz ancak birebir iletişimde yani dm üzerinden yapacağınız sohbetlerde fotoğraf ya da ilgili konuşmanın görüntüsünü aldığınızda karşı tarafa bir bildirim iletilecektir.

Birçok kişi bu sorunu ortadan kaldırmak adına anlık fotoğraflar gönderiyor ve ilgili fotoğrafı bir kez açtığınızda yeniden açamıyorsunuz ve bu da ekran görüntüsü riskini bir nebze olsun azaltıyor.

instagram ekran görüntüsü alındığında bildirim gider mi

Instagram’da Hangi Durumlarda Bildirim Gidiyor?

Instagram ekran görünüşü bildirimi detaylarını hep birlikte inceleyelim istiyoruz. Hoşunuza giden bir görseli ya da komik bir yorumu ekran görüntüsü olarak cihazlarınıza kaydetmek isteyebilirsiniz. Birçok uygulama bu tür durumlarda karşı tarafa bildirim gönderiyor ve ekran görüntüsü alındığını haber veriyor. Instagram uygulaması bu konuda biraz daha esnek bir duruş sergiliyor ve sizler de ana sayfada paylaşılan, yani kişinin gönderilerinde yer alan herhangi bir görseli ya da hikayeyi ekran görüntüsü olarak kayıt altına alabiliyorsunuz. Bu tür durumlarda karşı tarafa herhangi bir bildirim ulaşmayacaktır.

Az önce de ifade ettiğimiz gibi eğer dm konuşmalarını ekran görüntüsü almak istediğinizde ve yine bu ekran üzerinden gönderilen fotoğrafları kayıt altına almak istediğinizde ekran görüntüsü ile birlikte karşı tarafın haberdar edileceğini de bilmeniz gerekiyor.

Anlık Fotoğraflar

‘’Bomba’’ simgesi ile birlikte kullanabileceğiniz bir özellik var ve bu özellik sayesinde karşı tarafın ekran görüntüsü alma ihtimalini de en aza indirgemiş oluyorsunuz. Instagram ekran görüntüsü alındığında bildirim gider mi? sorusuna yanıt verdikten sonra dilerseniz bu özelliğe de hep birlikte göz atalım. Bu özelliği kullanarak göndereceğiniz fotoğraflar, karşı taraf açtığında özelliğini yitiriyor ve bir daha açılmıyor. Ekran görüntüsü alınmasını istemiyorsanız eğer sizler de bu özelliği kullanarak fotoğraf çekebilir ve gönderim işlemini daha rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Bu şekilde çekilen fotoğrafa, karşı taraf bir kez bakabiliyor ve tekrar tekrar açmak istediğinde fotoğrafın kaybolduğunu ve açılmadığını fark edecektir. Yeni tanıştığınız birine fotoğraf göndermek ve bunu daha güvenilir bir şekilde yerine getirmek istiyorsanız eğer kesinlikle muhteşem bir özellik olacaktır.



Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Cevap verdiğiniz için teşekkürler, sitemizdeki diğer içerikleri okumanızı öneriyouz.



Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz. Kabul et Detaylar