Sağlıklı Tavuk Nasıl Yetiştirilir *2022
Sağlıklı Tavuk Nasıl Yetiştirilir *2022
Sağlıklı Tavuk Nasıl Yetiştirilir 2022 yılında merak edilen konulardan biridir. Tavuklar, çok iyi bakılırsa hasta olma olasılığı düşük olan hayvanlardır. Bu basit adımları izlerseniz, bir tavuğu bile hastalıktan kaybetmeden yıllarca sürüyü besleyebilir ve uzun ömür, güzellik ve yumurta üretimi üzerinde önemli bir olumlu etki elde edebilirsiniz. Sağlıklı Tavuk Nasıl Yetiştirilir sorusuna maddeler halinde aşağıdaki gibi cevaplamaya çalıştık.
Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli
Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli sorusunun ilk cevabı: Tavukların dolaşmak için doğuştan gelen bir arzusu vardır. Meraklıdırlar ve bölgelerini keşfetmek isterler. Otlatmaya teşvik etmek, tavukları egzersiz yapmaya, temiz hava solumaya, kaşınmaya, kum banyosuna ve diğer tüylü faaliyetlere teşvik eden, onların refahı için çok önemli bir konudur. Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli sorusunun kısa cevap olarak: Tavuklara geniş alan sağlayın.
Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli sorusunun ikinci cevabı: Toprak (veya kum) banyosu yani tavukların eşinmesi popüler bir aktivitedir. Tavuklar yerde ve hatta saksılarda sığ noktalar kazarlar, bu onların tüylerini temizlemelerini, cildi sağlıklı tutmalarını ve parazitleri azaltmalarını sağlar. Geniş bir arazide gezen tavuk bakıyorsanız toprağın ıslak ve nemli olduğu kış aylarında kuru yerler sağlayıp tavukların buralarda eşelenmesi sağlanabilir.
Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli sorusunun üçüncü cevabı: Nemsiz ve kuru bir alan. Ayrıca insanları örnek alacak olursak, çoğu hastalığın kalabalık ve hijyenik olmayan ortamlarda iyi yayıldığı görülmektedir. Tavuklarınızı nemli ve kirli alanlarda kalabalık tutmak, hastalıkların çoğalmasını teşvik eder. Aşırı kalabalık, hayvanları strese sokar, birbirlerini yemelerine, kavgaya ve ayrıca hızlı koku ve kir birikimine teşvik eder.
Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır
Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır maddeler halinde sıralayacak olursak:
- Günlük temizlik, kümesinizi sağlıklı tutmanın kesin yoludur.
- Her gün biraz temizlik yapmak, pislikleri toplamak, yemek artıklarını ve tüyleri atmak, hastalıkları önlemenin harika bir yoludur.
- Kirli, ıslak zemin veya çöp dolu kümesler, koksidiyoz (tavukları öldürebilen bağırsak hastalığı) gibi zararlı organizmalar için üreme alanıdır.
- Islak zemine devrilmiş bir su kabı veya sızdıran bir çatı neden oluyorsa, oluşan pislik toplanıp atılmalı ve çatıya gelebilecek herhangi bir hasar onarılmalı ve su kabının devrilmemesi için sabitlenmelidir.
Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır ve zemini daha kuru hale getirmenin başka yolları da vardır, örneğin:
- Dışkı toplamak için ızgara döşemek ve onu her gün çıkarmak, hijyen ve temizlik için en iyi yoldur.
- Kışın zemine kum ve talaşlar saçılabilir ;
- Tavukların yanı sıra kaz gibi hayvanları olanlar için bu iki grup farklı avlularda kalmalıdır. Çünkü kaz gibi hayvanların iyi yaşadığı sulak alanlar tavukları hasta eder.
Tavuklar, küf ve amonyak tarafından kolayca tahriş olan hassas solunum sistemlerine sahiptir.
Sağlıklı Tavuk Nasıl Beslenir
Sağlıklı Tavuk Nasıl Beslenir, sorusundan önce: Tavuklarının sağlığını iyileştirmek için iyi beslenmeleri ve temiz bir çevrede yaşamaları gerektiği nettir, ancak genellikle tavuk kümeslerinde bu ihmal edilir.
Sağlıklı Tavuk Nasıl Beslenir sorusundan önce tavukların beslenme şekli: Omnivorlardır yani em etçil hem otçul. İyi dengelenmiş karbonhidrat, protein, yağ ve mikro besin vb. beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ayrıca, bir tavuğun yaşamının her aşaması farklı miktarlar ve besinler gerektirir. Hayvanları sadece mutfak atıkları ile beslemek yeterli değildir. Piyasada her aşama için tasarlanmış farklı yem türleri vardır ve verilen yem hayvanın yaşına uygun olmalıdır.
Yumurta üretimi Sağlıklı Tavuk Nasıl Beslenir sorusu için gerekli olan kalsiyum içeriği yüksek yemler ile sadece yumurta tavukları beslenmelidir. Kalsiyuma ihtiyaç duymayan henüz civciv ve yarka olan genç hayvanlara asla yumurta yemi vermeyiniz. Tavuklarda iç hasara neden olabileceğinden, her yaş grubuna özel yemler ile tavuk ve civcivler beslenmelidir.
Tavuğa Hangi Besin Verilmemelidir
Tavuğa Hangi Besin Verilmemelidir: Asla verilmemesi gereken birkaç zararlı yiyecek vardır. Bir örnek, süt ürünleri ve türevleridir. Tavuklar, süt şekerlerini uygun şekilde sindirmek için gerekli enzimlerle donatılmamıştır ve bu nedenle, bunları vermek sindirim rahatsızlığına ve ishale neden olur.
Yetersiz beslenme, obeziteye, hatalı oluşmuş yumurtalara, sarkmaya, protein eksikliklerine, tüy kaybına, şişmiş karaciğere, yumurta üretiminde azalmaya, kalp ve yürüme sorunlarına yol açabilir. Tavuğa Hangi Besin Verilmemelidir sorusunun ekstra cevapları için yazımızın alt kısmında yorum yaparak sorabilirsiniz.
Tavuklara Verilecek Su Nasıl Olmalıdır
Tavuklara Verilecek Su Nasıl Olmalıdır sorusunun cevabı ise: Su her zaman taze ve temiz olmalıdır. Çoğu bahçe tavuğu dışkı, bakteri ve diğer organizmalarla kirlenmiş oluklardan su içer. Tavuklarınızın her zaman taze, temiz içme suyuna sahip olması zorunludur. Kirli suya en iyi çözüm, riperli sulama sistemleridir. Tavuk doğası gereği suyun kokusunu alır ve liperlere tıklayarak her zaman taze ve temiz su içerler.
Tavuklarınızı Yırtıcılardan Koruyun
Tavuklarınızı Yırtıcılardan Koruyun çünkü: Tavuklar, civcivler ve yumurtalar, farklı yırtıcı türleri arasında çok popülerdir. Tavuk kümesi dayanıklı ve iyi kapalı olmalıdır, içinde farklı yüksekliklerde birkaç tünek olmalıdır, böylece gece boyunca tüneyebilirler ve kendilerini daha güvende hissedebilirler.
Bir avcı bir kez öldürdüğünde, genellikle daha fazlasını yapmak için geri gelmeye devam edecektir. Unutulmamalıdır ki yaban hayatı devletin ulaşılmaz bir mirasıdır ve korunması da gerekir. Tavuklarınızı Yırtıcılardan Koruyun cümlesi için önlem olarak: Zarar vermeyen ekipmanlar kullanılmalıdır. Piyasada, basit bir tavuk kümesini tavuklar için bir kaleye dönüştüren farklı tipte direkler, bariyerler ve korumalar vardır.
Tavuklar Hasta Olmasın Diye Ne Yapmalıyız
Tavuklar Hasta Olmasın Diye Ne Yapmalıyız: Daha önce de belirtildiği gibi, hastalıkları ve zararlıları uzak tutmak için temizlik şarttır. Buna ek olarak, aşağıdakiler yararlı olabilir:
- Aşılanmış hayvan satın almak en iyi yoldur. Tavuk çiftliklerinden 5-10 adet hayvan satın almak zor olabilir. Piyasada, az sayıda tavuk besleyenler için birkaç doz aşı bulunmamaktadır. Aşı için veterinerden yardım alabilirsiniz.
- Tavuk kümesine yeni gelen tavukları eklemeye karşı dikkatli olun. Yeni sahiplenen tavuklar bir karantina süresi geçirmelidirler, bu potansiyel bir hastalığın olup olmadığını görmenize olanak sağlar.
- Giysilerinizi ve ayakkabılarınızı temiz tutun : Başka bir tavuk kümesini ziyaret ettiğinizde, giysilerinizi değiştirin ve ayakkabılarınızı temizleyin, çünkü küçük kir parçaları bile hastalık taşıyabilir.
- Tavuklarınızı kumrular, serçeler ve güvercinler gibi tehlikeli olmasalar bile vahşi doğayla teması sınırlayın (kuş ve diğer hastalıkların taşıyıcısı olabilirler). Tavuklar Hasta Olmasın Diye Ne Yapmalıyız sorusuna maddeler halinde vererek sizlere yardımcı olmaya çalıştık.
Tavukları Gözlemleyin
Tavukları Gözlemleyin çünkü: Sağlıklı tavuklar canlıdır, tırmalamakla, yemek yemekle, içmekle, banyo yapmakla, böcekleri kovalamakla ve hatta gagalama düzenini korumak için eşlerini gagalama ile meşguldür. Tavukları Gözlemleyin eğer: Bir tavuğun yan yattığını, yorgun, uyuşuk veya normalden çok daha sessiz olduğunu fark ederseniz, onu diğerlerinden ayırın ve gerekirse veterinerden yardım alın.
Genel olarak, hayvanların sağlık durumunu değerlendirmek için arada kontrol edilmelidir. Tavukların renkleri ve tüyleri canlıysa, gözler açıksa ve tüyler arasında parazitler ve bitler yoksa ve sürekli canlıysalar sağlıklı tavuklardır. Tavukları Gözlemleyin size: Dışkıların şekli ve rengi de tavukların sağlığına dair ipuçları verir. Diğer durumlarda veteriner dahil önlemler almak gerekir.
Başlıklar
- 1 Sağlıklı Tavuk Nasıl Yetiştirilir *2022
- 2 Tavuk Yetiştirmek İçin Neler Gerekli
- 3 Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır
- 4 Sağlıklı Tavuk Nasıl Beslenir
- 5 Tavuğa Hangi Besin Verilmemelidir
- 6 Tavuklara Verilecek Su Nasıl Olmalıdır
- 7 Tavuklarınızı Yırtıcılardan Koruyun
- 8 Tavuklar Hasta Olmasın Diye Ne Yapmalıyız
- 9 Tavukları Gözlemleyin