Takipli Vergi Borcu Ne Demek
Takipli Vergi Borcu Ne Demek
Takipli Vergi Borcu Ne Demek, kişilerin herhangi bir vergi sorgulaması yapıldığında ya da evine tebligat geldiğinde merak edilen sorulardan biridir. Takipli Vergi Borcu Ne Demek sorusun iki farklı cevabı ve sonucu bulunmaktadır.
- Herhangi bir verginin zamanında ödenmemesi durumunda vergi dairesi tarafından takip edildiği anlamındadır.
- Ödenmemesi durumunda yaptırımların olacağı ve hatta haciz durumunun oluşacağı anlamı taşımaktadır.
Takipli Vergi Borcu Ödenmezse Ne Olur
Takipli Vergi Borcu Ödenmezse Ne Olur: Borcunuzun takibi vergi dairesi tarafından takip edildiği için sizin için olumsuz farklı sonuçlara neden olabilir. Bunlar ise:
- Ödemeniz gereken miktarın az ya da çok olmasına göre faiz miktarı değişkenlik gösterip, olduğundan fazla para ödeyebilirsiniz.
- Haciz başlatılıp mallarınıza el konulabilir.
- Taşınmaz ya da taşınabilir mallarınıza haciz gelip satamaz hatta takas bile yapamazsınız.
- Resmi dairelerde yapacağınız işlemlerde mutlaka karşınıza çıkıp herhangi bir işlem yapmakta zorlanır ve sonuçlarına katlanırsınız.
- En kısa sürede vergi borcunuzu peşin ya da yapılandırarak ödeme yapmalısınız.
Takipli Vergi Borcu Ne Zaman İcraya Düşer?
” 6183 sayılı kanunun 102. maddesine göre amme alacağı, vadesinin rastladığı takvim yılını takip eden takvim yılı başından itibaren 5 yıl içinde tahsil edilmezse zamanaşımına uğrar. “
Takipli Vergi Borcunu Ödeme
Takipli Vergi Borcunu Ödeme yapabilmek iki farklı yöntem bulunmakta olup bunlardan birini yaparak borcunuzu ödeme yapabilirsiniz.
- E-Devlet üzerinden vergi borcu ödeme yazarak vergi dairesi paneline tıklayarak ödeme yapabilirsiniz. Panele girmeden önce kimlik doğrulama yapmanız gerekir.
- Online olarak interaktif vergi dairesi sitesi üzerinden T.C. ve şifrenizi oluşturduktan sonra sisteme girerek ödeme yapabilirsiniz. Sistem üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.