Muhabbet Kuşu Parazit Belirtileri *2022
Muhabbet Kuşu Parazit Belirtileri *2022
Muhabbet Kuşu Parazit Belirtileri, evcil hayvan besleyicileri tarafından merak edilmektedir. Kuşların kafeslerinde hareket etmelerini ve cıvıltılarını duymalarını izlemek pek çok kişiyi memnun edebilir, ancak onları kapalı tutmanın onları herhangi bir dış hastalık ve parazitten korumadığının farkındayız. Bu nedenle Kuş Parazitleri ya da Muhabbet Kuşu Parazitlerin neleri içerdiği ve hepsinden önemlisi, alınması gereken önlemler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak önemlidir. Kuşların parazitleri nelerdir, ne gibi hastalıkları getirebilirler ve ne yapmalı hepsi yazımızda. Muhabbet Kuşu Parazit Belirtilerini sıralayacak olursak:
- Muhabbet kuşunuz sürekli kaşınma durumu bulunması
- Başını, gövdesini bir yerlere sürtme, sürtünmeye çalışması
- Muhabbet kuşunuzun tüylerini sürekli kabartmaya çalışması ve kendini silkelemeye çalışması
- Yukarıda belirttiğimiz belirtiler varsa Muhabbet Kuşunuzun Dış Parazitler tarafından enfeksiyona sebep olmuş olabilir.
- Muhabbet Kuşu İç Parazit durumu bulunuyorsa belirti olarak
- İshal ve sonucunda halsizlik, zayıflama görülmesi
- Gelişiminde ilerleme olmama durumunda iç parazit olma durumu vardır.
Muhabbet Kuşlarına Bulaşan Parazitler Nelerdir
Muhabbet Kuşlarına Bulaşan Parazitler Nelerdir sorusundan önce: Köpekler ve kediler gibi çok daha büyük evcil hayvanları etkileyen aynı parazitler kuşlarda da görülür. Kuş denilince aklınıza tavuk dahil her tür gelmelidir. Önlem alınmazsa tehlikeli olan bu parazitler enfeksiyonlara yol açabilir.
İlk görünen, bir parazit tarafından istila edilen ve başka bir hayvan tarafından bulaşan ancak üremeyen bir organizmanın varlığıdır. Bu tüylerde gözükür. Diğeri ise enfeksiyon durumu olup, istila eden parazit girdiği konak içinde çoğalır. Bu tüyleri değil bedeni ve iç organları etkileyen parazitlerdir.
Kuşların tüylerine saldıran dışsal parazitler şunlardır:
- Kırmızı bit,
- Akar,
- Keneler,
- Yaprak bitleri,
Ancak kuşun mide-bağırsak sistemini etkileyen ve bir dizi hastalığa neden olan parazitlerinde olduğunu yukarıda belirtmiştik.
Muhabbet Kuşların Dış ve İç Parazit Neden Oluşur
Muhabbet Kuşların Dış ve İç Parazit Neden Oluşur, kuş parazitleri nasıl oluşur ve neye bağlıdırlar? Bu dışsal parazitler genellikle başka hayvanlardan bulaşır. Evde beslediğiniz kedi veya köpeğinizden bulaşabilir veya kuşu balkona çıkardınız ve kafesine konan yabani kuşlardan bulaşabilir. Hatta kuş kafesinin yanındaki çiçeklerin yapraklarından dahi bulaşabilir. Ayrıca hem ilkbaharda hem de özellikle yaz aylarında parazitlerin çoğalması daha fazladır.
Muhabbet Kuşlarında Dış ve İç Parazitlerin Tedavisi
Muhabbet Kuşlarında Dış ve İç Parazitlerin Tedavisi için: Evinizde kuş beslemek, köpek ya da kedi beslemek kadar zor görünmeyebilir, ancak aslında onların ne zaman hasta olduklarını ve onlara nasıl düzgün davranılacağını bilmek daha da zordur.
Kuşlar söz konusu olduğunda, davranışlarını değerlendirirken dikkatli olmalıyız: gergin, huzursuz görünebilirler ve belki de vücutlarında bazı belirgin ‘sinyaller’ gösterebilirler (belirli bölgelerde tüylerin olmaması gibi). Detaylı incelemek için videoyu izleyebilirsiniz.
İklim değişikliğinin parazitlerin çoğalmasına neden olmasını önlemek için ilkbaharda bir pestisit uygulamasıyla hareket etmek önemlidir. Muhabbet Kuşlarında Dış ve İç Parazitlerin Tedavisi için öncelikle yapmanız gereken: Pestisit Uygulaması parazit ve virüslerle mücadele eden bir ilaç türüdür. Lokal olarak uygulanır. Bir sonraki mevsim değişikliğinde yani yılın en sıcak döneminin sonunda da işlemi tekrarlıyoruz.
Pestisitlerin kullanımı kolay olup, veteriner yardımı ile temin edebilirsiniz. Sprey, merhem veya toz halde satılmaktadır. Kuşlara direk uygulayarak parazitten kaynaklanan hastalıkları yok edebilir ve bu hastalıkların oluşmasını önleyebilirsiniz.